Stichting Vliegeniersmonument Giessenlanden WO2

Airmen Monument Foundation Giessenlanden WW2

Wedstrijd voor scholen gemeente Giessenlanden

Naast de lesbrief die gemaakt is voor de scholen in de gemeente Giessenlanden vindt ook een teken-, knutsel-, verhalen- en gedichtenwedstrijd voor de jeugdwedstijd plaats gebaseerd op wat er in deze lesbrief wordt behandeld.

Hieronder een beschrijving en de spelregels

Stichting Vliegeniersmonument Giessenlanden WO2

Teken-, knutsel-, verhalen- en gedichtenwedstrijd voor de jeugd

Luister goed naar wat er verteld wordt over de luchtoorlog boven Giessenlanden! Kun jij je voorstellen wat het betekende voor de bemanning van de vliegtuigen? Dan krijg je vast al zin om zo’n vliegtuig te tekenen of te knutselen… Of misschien vind je het leuker om er een verhaaltje of gedicht over te maken!

Dat mag! Je mag je werk op school inleveren en dan komen wij het ophalen, om jullie werk tentoon te stellen bij de Historische Vereniging! Het mag dus van alles zijn, als het maar over de Tweede Wereldoorlog gaat.

De mooiste werkjes die ingeleverd worden gaan we aan iedereen laten zien op de dag van de onthulling van het vliegeniersmonument in Giessenburg op 2 mei aanstaande!

Als je wilt winnen dan is het handig als:

-je tekening niet groter is dan A3 formaat of

-je verhaal niet langer is dan 250 woorden of

-je gedicht niet langer is dan 16 regels.

Een knutselwerk(je) mag je helemaal zelf verzinnen.

De mooiste verhalen en gedichten publiceren we in een boekje. Daarin zullen we ook enkele tekeningen opnemen en foto’s van de ingeleverde knutselwerkjes.

Degene die het mooiste gedicht maakt, mag dit voordragen bij de onthulling van het monument op zaterdag 2 mei.

Dus: doe je best!

Inleveren kan tot 31 maart 2015.